4 porce
- 8 filátek ze pstruha
- 4 vejce
- asi 150 g hladké mouky
- 100 ml mléka
- sůl
- drcený kmín
- svazek pažitky
- máslo a olej na opečení
Filátka ze pstruha osolíme a poprášíme hladkou moukou.
Z vajec, mouky, mléka, soli, drceného kmínu a pažitky vymícháme hustší těstíčko, v němž obalujeme porce ryby, které ihned smažíme dozlatova z obou stran v rozehřátém másle s trochou oleje. Necháme okapat na savém papíru a podáváme se zeleninovým ragú.
zeleninové ragú
- 3 jarní cibulky
- 4 stroužky česneku
- čerstvé oregano, pažitka
- 2 kedlubny
- 1 svazek ředkviček
- 100 g másla
- 1 lžíce mouky
- 100 ml zeleninového vývaru nebo vody
- mletý pepř
- sůl
Cibuli nakrájíme na klínky, česnek na plátky a ředkvičky s kedlubnou na kostičky, oregano nadrhneme a pažitku nasekáme.
Na rozpuštěném másle opečeme cibuli s česnekem, přidáme ředkvičky s kedlubnou a bylinky, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem nebo vodou a 10−15 minut podusíme, dochutíme pepřem a solí.
Zdroj: Filátka pstruha v kmínovém těstíčku se zeleninovým ragú; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1443-filatka-pstruha-v-kminovem-testicku-se-zeleninovym-ragu/ [On-line 21.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář