reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Filátka pstruha v kmínovém těstíčku se zeleninovým ragú

4 porce

  • 8 filátek ze pstruha
  • 4 vejce
  • asi 150 g hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • sůl
  • drcený kmín
  • svazek pažitky
  • máslo a olej na opečení

Filátka ze pstruha osolíme a poprášíme hladkou moukou.

Z vajec, mouky, mléka, soli, drceného kmínu a pažitky vymícháme hustší těstíčko, v němž obalujeme porce ryby, které ihned smažíme dozlatova z obou stran v rozehřátém másle s trochou oleje. Necháme okapat na savém papíru a podáváme se zeleninovým ragú.

zeleninové ragú

  • 3 jarní cibulky
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvé oregano, pažitka
  • 2 kedlubny
  • 1 svazek ředkviček
  • 100 g másla
  • 1 lžíce mouky
  • 100 ml zeleninového vývaru nebo vody
  • mletý pepř
  • sůl

Cibuli nakrájíme na klínky, česnek na plátky a ředkvičky s kedlubnou na kostičky, oregano nadrhneme a pažitku nasekáme.

Na rozpuštěném másle opečeme cibuli s česnekem, přidáme ředkvičky s kedlubnou a bylinky, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem nebo vodou a 10−15 minut podusíme, dochutíme pepřem a solí.

Zdroj: Filátka pstruha v kmínovém těstíčku se zeleninovým ragú; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1443-filatka-pstruha-v-kminovem-testicku-se-zeleninovym-ragu/ [On-line 21.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.