reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Filet z kapra s černým kořenem

Potřebujeme:

  • kapra,
    brambory,
    černý kořen,
    rybí vývar,
    víno,
    olej, máslo,
    muškátový květ, tymián,
    sůl, pepř

Do kastrolu si nalijeme rybí vývar, přidáme víno a krátce svaříme. Poté přidáme oloupaný a nakrájený černý kořen a vše opět povaříme. Následně přidáme smetanu, osolíme a necháme svařit. Na závěr přidáme pažitku.

Předvařené brambory, které jsme vařili jen deset minut, nastrouháme, osolíme, přidáme do nich máslo a trochu nastrouhaného muškátového oříšku a vše promícháme. Z takto připravených brambor vytvoříme malé placky a na oleji osmažíme.

Mezitím si připravíme filety z kapra – vyndáme kosti a sundáme kůži. Filety osolíme, opepříme a pokapeme citrónem. Smažíme je na oleji s tymiánem. Na pánev je dáváme nejdříve tou stranou, kde byla kůže. Při otáčení přidáme česnek a dle potřeby máslo.

Na talíř servírujeme bramborové placičky, na ně černý kořen a filety z kapra.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/filet-z-kapra-s-cernym-korenem-15-11-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.