Potřebujeme:
- kapra,
brambory,
černý kořen,
rybí vývar,
víno,
olej, máslo,
muškátový květ, tymián,
sůl, pepř
Do kastrolu si nalijeme rybí vývar, přidáme víno a krátce svaříme. Poté přidáme oloupaný a nakrájený černý kořen a vše opět povaříme. Následně přidáme smetanu, osolíme a necháme svařit. Na závěr přidáme pažitku.
Předvařené brambory, které jsme vařili jen deset minut, nastrouháme, osolíme, přidáme do nich máslo a trochu nastrouhaného muškátového oříšku a vše promícháme. Z takto připravených brambor vytvoříme malé placky a na oleji osmažíme.
Mezitím si připravíme filety z kapra – vyndáme kosti a sundáme kůži. Filety osolíme, opepříme a pokapeme citrónem. Smažíme je na oleji s tymiánem. Na pánev je dáváme nejdříve tou stranou, kde byla kůže. Při otáčení přidáme česnek a dle potřeby máslo.
Na talíř servírujeme bramborové placičky, na ně černý kořen a filety z kapra.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/filet-z-kapra-s-cernym-korenem-15-11-2011.html
Poslední tip, trik či komentář