Na 4 porce potřebujeme:
- 8 filetů pražmy královské,
sůl, pepř,
3 lžíce olivového oleje,
plátky lanýže,
1 lžíci másla,
lanýžový olej
Příloha:
- 400 g vařených tagliatelle,
100 ml bílého vína,
1/2 lžíce másla,
4 sušená cherry rajčata,
1 lžíce posekané bazalky,
2 lžíce tomatového concase (kousky oblanšárovaných loupaných rajčat),
lanýžový olej,
plátky lanýžů
Filety osolíme opepříme. Rozpálíme pánev s olejem a filety na něm opečeme kůží dolu. Pak je obrátíme, jen pár vteřin opečeme a vyndáme z pánve. Filety naskládáme kůží dolu. Na 4 filety nastrouháme tenké plátky lanýže, položíme kousek másla a lehce zakápnem lanýžovým olejem. Pak je přiklopíme zbylými filety. Takto připravené filety dáme na 4 minuty zapéct do trouby při 200 °C.
Mezi tím si připravíme přílohu. Do pánve vlijeme víno, přidáme trochu másla, sušená cherry rajčata a krátce svaříme. Přidáme vařené tagliatelle, bazalku, concase, lanýžový olej a plátky lanýžů. Prohřejeme, promícháme a servírujeme s filety pražmy královské.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/filet-z-prazmy-15-12-2009.html
Poslední tip, trik či komentář