reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Filet z pražmy

Na 4 porce potřebujeme:

  • 8 filetů pražmy královské,
    sůl, pepř,
    3 lžíce olivového oleje,
    plátky lanýže,
    1 lžíci másla,
    lanýžový olej

Příloha:

  • 400 g vařených tagliatelle,
    100 ml bílého vína,
    1/2 lžíce másla,
    4 sušená cherry rajčata,
    1 lžíce posekané bazalky,
    2 lžíce tomatového concase (kousky oblanšárovaných loupaných rajčat),
    lanýžový olej,
    plátky lanýžů

Filety osolíme opepříme. Rozpálíme pánev s olejem a filety na něm opečeme kůží dolu. Pak je obrátíme, jen pár vteřin opečeme a vyndáme z pánve. Filety naskládáme kůží dolu. Na 4 filety nastrouháme tenké plátky lanýže, položíme kousek másla a lehce zakápnem lanýžovým olejem. Pak je přiklopíme zbylými filety. Takto připravené filety dáme na 4 minuty zapéct do trouby při 200 °C.

Mezi tím si připravíme přílohu. Do pánve vlijeme víno, přidáme trochu másla, sušená cherry rajčata a krátce svaříme. Přidáme vařené tagliatelle, bazalku, concase, lanýžový olej a plátky lanýžů. Prohřejeme, promícháme a servírujeme s filety pražmy královské.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/filet-z-prazmy-15-12-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.