Na 4 porce budeme potřebovat:
- 4 filety ze pstruha,
1 lžíci bylinkové soli,
čerstvě mletý pepř,
2 lžíce olivového oleje,
200 g lišek,
2 lžíce másla,
1 šalotku nakrájenou najemno,
1 podrcený stroužek česneku,
1 snítku tymiánu,
sůl,
pepř,
2 rajčátka,
2 lžíce posekané pažitky
Nařízneme kůži a vetřeme do ní bylinkovou sůl. Opepříme a pokapeme olivovým olejem. Filety pak vložíme do rozpálené pánve kůží dolů a opečeme. Pak je obrátíme a sundáme z ohně.
Do rozpálené pánve dáme lišky a chvíli je restujeme nasucho. Pak k nim přidáme máslo, šalotku, česnek, lístky tymiánu a krátce podusíme. Osolíme, opepříme a doplníme rajčátka s pažitkou. Promícháme a servírujeme s opečenými filety.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/filet-ze-pstruha-na-liskach-25-8-2009.html
Poslední tip, trik či komentář