- 2 filety z norského lososa
- nastrouhaný ementál
- 2 dcl mléka
- 1 vejce, olej
- 1 lžíce polohrubé mouky
- 2 lžíce rajčatové pasty
- 1 rajče, brambory
- 2 stroužky česneku
- špetka bazalky
- sůl, pepř
- 1 lžíce strouhanky
Filety z lososa osolíme a zprudka opečeme na pánvičce z obou stran, poté odstavíme.
Omáčka:
Do kastrůlku si připravíme 2 dcl studeného mléka, jeden žloutek, zasypeme polévkovou lžící polohrubé mouky, důkladně prošleháme a na mírném plameni za stálého míchání necháme zhoustnout.
Omáčku po zhruba deseti minutách varu dochutíme dvěma lžícemi rajčatové pasty, najemno nakrájeným rajčátkem, prolisovaným česnekem a špetkou bazalky. Osolíme, opepříme a celé zasypeme polévkovou lžící domácí strouhanky. Připravené filety v pánvičce zbavíme oleje a přelijeme hotovou omáčkou. Nakonec posypeme lehce nastrouhaným ementálem. Celé zapečeme po dobu deseti minut v horkovzdušné troubě při 170 stupních.
Řecký okurkový salát:
Oloupanou salátovou okurku nastrouháme nahrubo, přidáme zakysanou smetanu a asi 4 polévkové lžíce měkkého tvarohu. Osolíme, opepříme, ochutíme stroužkem prolisovaného česneku a přidáme lžíci olivového oleje. Celé promícháme. Filety podáváme s opečenými brambory ve slupce a salátem.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://tv.nova.cz/clanek/novinky/babicovy-dobroty-filety-z-norskeho-lososa-zapecene-v-cervene-perince.html
Poslední tip, trik či komentář