reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Filety z norského lososa zapečené v červené peřince

  • 2 filety z norského lososa
  • nastrouhaný ementál
  • 2 dcl mléka
  • 1 vejce, olej
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • 1 rajče, brambory
  • 2 stroužky česneku
  • špetka bazalky
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce strouhanky

Filety z lososa osolíme a zprudka opečeme na pánvičce z obou stran, poté odstavíme.

Omáčka:

Do kastrůlku si připravíme 2 dcl studeného mléka, jeden žloutek, zasypeme polévkovou lžící polohrubé mouky, důkladně prošleháme a na mírném plameni za stálého míchání necháme zhoustnout.
Omáčku po zhruba deseti minutách varu dochutíme dvěma lžícemi rajčatové pasty, najemno nakrájeným rajčátkem, prolisovaným česnekem a špetkou bazalky. Osolíme, opepříme a celé zasypeme polévkovou lžící domácí strouhanky. Připravené filety v pánvičce zbavíme oleje a přelijeme hotovou omáčkou. Nakonec posypeme lehce nastrouhaným ementálem. Celé zapečeme po dobu deseti minut v horkovzdušné troubě při 170 stupních.

Řecký okurkový salát:

Oloupanou salátovou okurku nastrouháme nahrubo, přidáme zakysanou smetanu a asi 4 polévkové lžíce měkkého tvarohu. Osolíme, opepříme, ochutíme stroužkem prolisovaného česneku a přidáme lžíci olivového oleje. Celé promícháme. Filety podáváme s opečenými brambory ve slupce a salátem.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://tv.nova.cz/clanek/novinky/babicovy-dobroty-filety-z-norskeho-lososa-zapecene-v-cervene-perince.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.