4 porce
- 4 porce
- 4 celí pstruzi
- sůl
- 100 g lískových oříšků
- 100 g přepuštěného másla
Nejprve si připravíme filety ze pstruha a osolíme je. Z koster připravíme vývar. Lískové oříšky nameleme, vsypeme je na mělký talíř a filet pstruha stranou bez kůže do oříšků obalíme. Pečeme na přepuštěném másle jen stranou s oříšky. Teprve až vypneme zdroj tepla, rybu otočíme.
hráškové pyré
- 50 g másla
- 200 g mraženého hrášku
- 100 ml 33% smetany
- muškátový květ
- sůl
Na rozpuštěném másle osmahneme hrášek, zalijeme smetanou, osolíme, ochutíme muškátovým květem, přivedeme k varu, povaříme a rozmixujeme.
estragonová omáčka
- silný rybí vývar
- 100 g másla
- 2 snítky estragonu
Rybí vývar zjemníme máslem, prohřejeme a ochutíme sekaným estragonem.
- pstruhový kaviár
- klíčky hrášku
Servírujeme hráškové pyré, porci pstruha, kterou přeléváme estragonovou omáčkou, doplníme kuličky kaviáru a klíčky hrášku.
Zdroj: Filety ze pstruha v oříškové krustě s hráškovým pyré a máslovou estragonovou omáčkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1567-filety-ze-pstruha-v-oriskove-kruste-s-hraskovym-pyre-a-maslovou-estragonovou-omackou/ [On-line 21.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář