reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Filety ze pstruha v oříškové krustě s hráškovým pyré a máslovou estragonovou omáčkou

4 porce

  • 4 porce
  • 4 celí pstruzi
  • sůl
  • 100 g lískových oříšků
  • 100 g přepuštěného másla

Nejprve si připravíme filety ze pstruha a osolíme je. Z koster připravíme vývar. Lískové oříšky nameleme, vsypeme je na mělký talíř a filet pstruha stranou bez kůže do oříšků obalíme. Pečeme na přepuštěném másle jen stranou s oříšky. Teprve až vypneme zdroj tepla, rybu otočíme.

hráškové pyré

  • 50 g másla
  • 200 g mraženého hrášku
  • 100 ml 33% smetany
  • muškátový květ
  • sůl

Na rozpuštěném másle osmahneme hrášek, zalijeme smetanou, osolíme, ochutíme muškátovým květem, přivedeme k varu, povaříme a rozmixujeme.

estragonová omáčka

  • silný rybí vývar
  • 100 g másla
  • 2 snítky estragonu

Rybí vývar zjemníme máslem, prohřejeme a ochutíme sekaným estragonem.

  • pstruhový kaviár
  • klíčky hrášku

Servírujeme hráškové pyré, porci pstruha, kterou přeléváme estragonovou omáčkou, doplníme kuličky kaviáru a klíčky hrášku.

Zdroj: Filety ze pstruha v oříškové krustě s hráškovým pyré a máslovou estragonovou omáčkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1567-filety-ze-pstruha-v-oriskove-kruste-s-hraskovym-pyre-a-maslovou-estragonovou-omackou/  [On-line 21.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.