4 porce
- ½ litru mléka
- 3 vajíčka
- 5 dkg krystalového cukru
- 15 dkg mouky
- 10 dkg másla
- 4 polévkové lžíce borůvkové zavařeniny
- troška vanilkového cukru
- špetka soli
- práškový cukr podle chuti
Vajíčka smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, moukou, špetkou soli a mlékem. Z těchto ingrediencí si vyrobíme husté palačinkové těsto, přidáme k němu rozpuštěné máslo a důkladně je do těsta vmícháme.
Tuto hmotu přemístíme do pekáče slabě vymazaného máslem a při teplotě 200-220 °C pečeme v troubě přibližně 20 minut.
Až bude povrch těsta upečen pěkně do hněda, vyndáme finskou paalčinku z trouby, posypeme ji práškovým cukrem a konzumujeme s borůvkovou zavařeninou.
Zdroj: TV Paprika Omeleta http://tvpaprika.hu/cs/node/3871
Poslední tip, trik či komentář