reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Finská palačinka

4 porce

  • ½ litru mléka
  • 3 vajíčka
  • 5 dkg krystalového cukru
  • 15 dkg mouky
  • 10 dkg másla
  • 4 polévkové lžíce borůvkové zavařeniny
  • troška vanilkového cukru
  • špetka soli
  • práškový cukr podle chuti

Vajíčka smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, moukou, špetkou soli a mlékem. Z těchto ingrediencí si vyrobíme husté palačinkové těsto, přidáme k němu rozpuštěné máslo a důkladně je do těsta vmícháme.

Tuto hmotu přemístíme do pekáče slabě vymazaného máslem a při teplotě 200-220 °C pečeme v troubě přibližně 20 minut.

Až bude povrch těsta upečen pěkně do hněda, vyndáme finskou paalčinku z trouby, posypeme ji práškovým cukrem a konzumujeme s borůvkovou zavařeninou.

Zdroj: TV Paprika Omeleta http://tvpaprika.hu/cs/node/3871

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.