Ingredience
- 4 porce mořské štiky bez kůže
- Sůl
- Pepř
- 225 g hladké mouky
- 200 ml černého piva
- 100 ml toniku
- 1 l oleje
- Vejce
- 4 lžíce červeného vinného octa
- 2 brambory
- 1 l vody
- 60 g soli
- Olej na fritování
Na hranolky nakrájené brambory dáme do osolené vody. Štiku stáhneme z kůže a naporcujeme. Maso osolíme. Do misky si dáme hladkou mouku, tonic, černé pivo a vejce, vše promícháme.
Rozpálíme si olej a dáme do něj smažit hranolky, které jsme si před tím nechali zmrazit. Rybu obalíme v hladké mouce, potom v těstíčku a také začneme smažit.
Domácí tatarka s kapary a koprem a remuláda se zeleným pepřem
Ingredience
- 300 g majonézy
- 100 g zakysané smetany
- 1 lžíce nasekaných kaparů
- 1 červená cibule
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce brandy
- 1 lžíce fijónské hořčice
- 2 lžíce nasekaného kopru
- 2 lžíce nakládaného zeleného pepře
- Worcester
- Citron
- Sůl
- Pepř
Domácí tatarka:
Cibuli, kapary a kopr nasekáme najemno. Smícháme s worcesterem, citrónovou šťávou, majonézou a kapary a promícháme.
Remuláda:
Nakrájíme zelenou nať z jarní cibule a kuličky nakládaného pepře. Přidáme majonézu, smetanu, hořčici, worchester, citrónovou šťávou a brandy a promícháme.
Zdroj: Fish and chips; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1868-fish-and-chips/ [On-line 04.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář