1−2 porce
- 6 lžic krystalového cukru
- 30 g másla
- 100 ml jahodového džusu
- lžička celého zeleného pepře
- 20 ml červeného portského vína
- 200 g jahod
- 40 ml slivovice
- 1−2 kopečky vanilkové zmrzliny
V pánvi rozpustíme cukr na zlatý karamel, vložíme máslo, necháme ho rozpustit, pak vlijeme džus, přidáme zelený pepř a portské víno, zredukujeme na sirupovou konzistenci, přidáme jahody a promícháme.
V džezvě zapálíme slivovici a zalijeme jí jahody, necháme je vzplát.
Jahody servírujeme na talíř, přidáme vanilkovou zmrzlinu a přelijeme omáčkou.
Delikátní, sladko-peprný, horký i chladivý, ve své jednoduchosti atraktivní a rafinovaný – takový je tento dezert.
Zdroj: klucivakci.cz http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idec=209%20562%2022190/0016&premiera=1&deid=1137&recept=631 kluci v akci
Poslední tip, trik či komentář