reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Flambované jahody se zeleným pepřem

1−2 porce

  • 6 lžic krystalového cukru
  • 30 g másla
  • 100 ml jahodového džusu
  • lžička celého zeleného pepře
  • 20 ml červeného portského vína
  • 200 g jahod
  • 40 ml slivovice
  • 1−2 kopečky vanilkové zmrzliny

V pánvi rozpustíme cukr na zlatý karamel, vložíme máslo, necháme ho rozpustit, pak vlijeme džus, přidáme zelený pepř a portské víno, zredukujeme na sirupovou konzistenci, přidáme jahody a promícháme.

V džezvě zapálíme slivovici a zalijeme jí jahody, necháme je vzplát.
Jahody servírujeme na talíř, přidáme vanilkovou zmrzlinu a přelijeme omáčkou.

Delikátní, sladko-peprný, horký i chladivý, ve své jednoduchosti atraktivní a rafinovaný – takový je tento dezert.

Zdroj: klucivakci.cz http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idec=209%20562%2022190/0016&premiera=1&deid=1137&recept=631 kluci v akci

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.