|
Tento i ostatní recepty naleznete v knize |
V hrnci přiveďte vodu k varu. Na 20 vteřin do ní vložte připravené broskve, poté je rychle vyndejte a zchlaďte v misce s ledovou vodou. Broskve oloupejte, rozpulte a odstraňte pecku.
V pánvi rozehřejte máslo, přidejte vanilku, cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte broskve, krátce prohřejte a dochuťte citronovou šťávou.
Do pánve nalejte rum, zahřejte a nakonec zapalte.
Broskve rozdělte na talíře a přelejte je vznikou omáčkou.
Na závěr dejte na každý talíř porci vanilkové zmrzliny a ihned podávejte.
Zdroj: Flambované ovoce; TV Prima, http://www.iprima.cz/ceskovarizive/recepty/flambovane-ovoce [on-line 12.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář