reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Flambované ovoce

  • 4 broskve
  • 1 vanilkový lusk
  • 40 g másla
  • 50 g hnědého cukru
  • čerstvě vymačkaná šťáva z půlky citronu
  • 1 dl kubánského rumu
  • 4 porce vanilkové zmrzliny
  • 1,5 l vody
  • miska s ledovou vodou
Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem

V hrnci přiveďte vodu k varu. Na 20 vteřin do ní vložte připravené broskve, poté je rychle vyndejte a zchlaďte v misce s ledovou vodou. Broskve oloupejte, rozpulte a odstraňte pecku.

V pánvi rozehřejte máslo, přidejte vanilku, cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte broskve, krátce prohřejte a dochuťte citronovou šťávou.

Do pánve nalejte rum, zahřejte a nakonec zapalte.

Broskve rozdělte na talíře a přelejte je vznikou omáčkou.

Na závěr dejte na každý talíř porci vanilkové zmrzliny a ihned podávejte.
Zdroj: Flambované ovoce; TV Prima, http://www.iprima.cz/ceskovarizive/recepty/flambovane-ovoce [on-line 12.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.