reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Francouzské brambory

  • 1,5 kg vařených brambor
  • 400 g uzené vepřové plece
  • 6 vařených válec
  • 4 syrová vejce
  • 2 cibule
  • 1 pórek
  • 100 g škvařeného sádla
  • 100 g strouhané goudy
  • 100 ml smetany
  • 100 ml mléka
  • sůl, pepř, tuk na vymazání

Brambory uvaříme ve slupce den předem, oloupeme a necháme vychladit do druhého dne v lednici. Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kolečka, brambory na plátky, uzené maso na menší kostičky a pórek na tenké nudličky. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme uzené maso a restujeme. Pak odstavíme a necháme maso vystydnout. Vymaštěnou zapékací misku vysypeme strouhankou a na dno naskládáme kolečka brambor tak, aby se překrývala, osolíme je a opepříme. Přidáme uzené maso, na něj plátky vajec a vše zasypeme pórkem a strouhaným sýrem. Poslední vrstvu vytvoříme z brambor, které lehce zmáčkneme. Zapékací misku vložíme do předehřáté trouby a zapékáme. V misce smícháme mléko, smetanu a 4 vejce, osolíme a opepříme. Asi po 15 minutách brambory zalijeme a dopečeme dozlatova.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.