reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Francouzský koláč

  • listové těsto

NA NÁPLŇ:

  • máslo
  • mandle
  • cukr
  • vejce
  • mandlová esence
  • několik lžic višňovice

Listové těsto vyválíme na dva pláty a vykrojíme z nich dvě kola. Změklé máslo našleháme s cukrem, přidáme vejce, mleté mandle, pár kapek mandlové esence a pár lžic pálenky. Vznikne jemná hmota. Na plech položíme jedno kolo z listového těsta, doprostřed uděláme hromádku ze směsi, a to tak, aby okraje zůstaly prázdné. Ty natřeme vajíčkem a vše přeložíme druhým kolem. Okraje k sobě nožem přitlačíme, jeho tupou stranou nejprve uděláme jemné zářezy a pak přes celý koláč jemnou mřížku. Koláč potřeme bílkem a dáme péct asi na 3/4 hodiny.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.