4 porce
- 250 g míchaných hub (hlíva ústřičná a žampiony)
- 1 stroužek česneku
- 75 ml olivového oleje
- sůl
- pepř
- 100 g třešňových rajčat
- 1 svazek jarní cibulky
- 5 lžic suchého bílého vína
- 1/2 kuličky mozzarelly (60 g)
- 50 g strouhané housky
- 2 lžíce čerstvě nastrouhaného parmazánu
- 1 lžička sušené majoránky
Troubu předehřejeme na 220 °C. Houby očistíme a vzhledem k velikosti nakrájíme na půlky nebo čtvrtky. Česnek oloupeme a pro-lisujeme, nebo jej najemno nasekáme. Houby i česnek smícháme s polovinou oleje a ochutíme solí a pepřem. Směsí vymažeme zapékací formu.
Třešňová rajčata omyjeme a rozpůlíme. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Obojí smícháme s houbovou směsí a pokapeme suchým bílým vínem.
Mozzarellu slijeme, necháme okapat a nakrájíme na velmi malé kostičky. Smícháme je se strouhankou, parmazánem, majoránkou a zbylým olejem. Ochutíme solí a pepřem. Touto směsí posypeme houbovou směs a necháme v troubě asi 15 minut zapéct. Nakonec gratinované houby ozdobíme bylinkami,
Příprava: asi 30 minut
Poslední tip, trik či komentář