reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Gratinované noky s třešňovými rajčátky, liškami a mozzarellou

Pro 4 osoby

  • 700 g brambor
  • 100 g hl. mouky
  • 40 g strouhaného parmazánu
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • strouhaný muškátový oříšek
  • 2 lžíce másla
  • 250 g třešňových rajčátek
  • 1 kulička mozzarelly (125 g)
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g lišek
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce nasek. petrželky

Brambory oloupeme, omyjeme a 25 minut zvolna vaříme v osolené vodě. Pak je mírně slijeme a s trochou vody rozmačkáme. Smícháme je s moukou, parmazánem a vejci. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Z těsta vyválíme válečky o síle prstu a z nich nakrájíme asi 3 cm široké kousky, které zmáčkneme vidličkou.
Rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Mozzarellu slijeme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nasekáme. Lišky očistíme a nakrájíme na nudličky a na oleji je krátce orestujeme. Přidáme česnek a obojí podusíme. Přimícháme rajčátka a petržel
a vše ochutíme solí a pepřem.
Dostatečné množství slané vody přivedeme k varu. Noky v ní vaříme tak dlouho, až vyplavou. Pak je vyjmeme, necháme okapat a vložíme do tukem vymazané nákypové formy. Na ně rozložíme zeleninovou směs. Navrch dáme mozzarellu a máslo nakrájené ve vločkách. Pečeme při 175 °C asi 25 minut.
Příprava asi 50 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.