4 porce
- 4 kuřecí prsa s kůží a kostí
- 160 g másla
- plocholistá petržel
- maldonská sůl
Marináda
- 1 dl medu
- 2 dl světlého ležáku 10−11°
- 20 g čerstvého zázvoru
- olivový olej
Salát
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 2 jablka
- citronová šťáva
- olivový olej
- 100 g sladké kukuřice
- 150 g zakysané smetany
- čerstvě mletý bílý pepř
- sůl
- 50 g polníčku
Máslo nakrájíme na plátky, obalíme je ve směsi soli a sekané petrželové nati a vložíme pod kůži kuřecích prsou.
Med, pivo, jemně strouhaný zázvor a trochu oleje rozmícháme v marinádu, do níž vložíme porce kuřecích prsou a necháme 6 hodin odležet. Poté grilujeme zvolna a dozlatova.
Řapík a jablko oloupeme, nakrájíme najemno, zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem, přidáme kukuřici, zakysanou smetanu, ochutíme pepřem a promícháme. Na závěr zlehka vmícháme polníček a ihned podáváme s grilovaným kuřátkem.
Zdroj: Grilovaná kuřecí prsa s lehkým salátem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1255-grilovana-kureci-prsa-s-lehkym-salatem/ [On-line 19.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář