Suroviny:
- 3 hrsti rukoly
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce vlašských ořechů (nebo mletých mandlí)
- 3 lžíce strouhaného parmezánu
- malé křupavé francouzské bagetky min 5x
1) Všechny přísady společně rozmixujeme. Pokud máme málo výkonný mixér, pomůžeme mu předtím pokrájením ingrediencí, u rukoly je to dobré i proto, aby se nenamotávala na mixér.
2) Bagetky rozpůlíme a půlky nasucho opečeme v toasteru, nebo v troubě opatrně ogrilujeme z obou stran.
3) Upečené malé bagetky potíráme rukolovým pestem, a pak si můžeme vyhrát se zdobením.
TIP: Můžeme klidně zdobit každou bagetku jinak, s použitím barevného kontrastu – plátky zralého rajčete, lístky rukoly, mozzarella, tenké kroužky chilli papriček, kolečka nakrájená z černých oliv, lístek červené čekanky (radicchio), atd…
Zdroj: Grilované bagetky s rukolovým pestem; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/recepty-na-bleskovky-od-karoliny?special=773951 [On-line 20.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář