Suroviny:
- steak z tuňáka
- 1/2 chilli papričky
- olivový olej
- petrželka
- pepř
- sůl
na brambory:
- brambory Grenaille
- máslo
- česnek
- rozmarýn
- olivový olej
- sůl
- pepř
Nejdříve připravíme česnekové brambory: brambory umyjeme, položíme na alobal, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, přidáme trochu másla, rozmarýn a nasekaný česnek. Zabalíme a necháme péct na grilu.
Steaky z tuňáka osolíme a opepříme z obou stran a potřeme je olivovým olejem.
Vložíme je na rozpálený gril a opékáme maximálně 2 minuty z každé strany. Mezitím si připravíme marinádu: v misce smícháme olivový olej, nakrájenou chilli papričku a petrželku. Steaky vyndáme z grilu, potřeme je marinádou a podáváme s pečenými bramborami posypanými čerstvou petrželkou.
Zdroj: GRILOVANÝ TUŇÁK S ČESNEKOVÝMI BRAMBORAMI; Rozpal to šéfe II! – TV Prima http://www.iprima.cz/recepty-z-nedelniho-grilovani-nejen-pro-zdenicku [On-line 23.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář