reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

HARLEKÝN

 

  • 60 g másla nebo rostlinného tuku
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilinového cukru
  • 6 vajec
  • 60 g čokolády
  • 60 g mandlí
  • 60 g hrubé mouky
  • tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání dortové formy
  • zavařenina na plnění
  • ušlehaná smetana na ozdobení

Změklý tuk, cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme nastrouhanou čokoládu a mleté nebo nastrouhané mandle a hrubou mouku střídavě se sněhem z bílků. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Vychladlý dort podélně rozkrojíme, potřeme zavařeninou, spojíme do původního tvaru a ozdobíme ušlehanou smetanou.
Pro změnu můžete povrch dortu ozdobit mramorovanou polevou, kterou připravíte takto:
150 g moučkového cukru, 1 bílek, 1 lžičku citrónové šťávy a 1/2 lžičky vody utřete dohusta, nalijete na dort a pokapete rozehřátou čokoládou (asi 30 g), kterou pomocí špejle rozetřete.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.