Ingredience
- Marinovaný herynek
Na kari marinádu:
- 4 lžíce majonézy
- 4 lžíce creme fraîche
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1–2 lžíce kari koření
- 1 lžička hořčičného semínka
- Sůl
- Pepř
- 1 jablko
- Kopr
- 1 lžíce kaparů
Na servírování:
- 4 vejce
- Tmavý chléb
Kari marinádu udělejte z majonézy, creme fraîche a dijonské hořčice. Ochuťte karí kořením, hořčičným semínkem, solí a pepřem a přidejte nakrájená jablka. Dochuťte nasekaným koprem a kaparami.
Do marinády dejte kousky sledě a nechte aspoň hodinu odležet. Podávejte s chlebem a vařeným vejcem.
Zdroj: Herynek v kari marinádě; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2593-herynek-v-kari-marinade/ [On-line 03.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář