- 2-3 hlávky salátu
- 2 1/2 dl kyselé smetany
- cukr
- sůl
- ocet (podle chuti)
Smetanu okyselíme, osolíme a lijeme na vypraný a natrhaný salát. Do salátu můžete přidat také na plátky nakrájené ředkvičky. Kdo nemá rád hlávkový salát se smetanou, může si udělat zálivku ze špeku, oleje, cukru a soli, kterou převaří a pak nalije na čerstvý salát.
<!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:“"; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:“Times New Roman“; mso-fareast-font-family:“Times New Roman“;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –> K salátu se výborně hodí také nasekaná čerstvá zelená petrželka.
Poslední tip, trik či komentář