reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

HLÁVKOVÝ SALÁT

  • Hlávka salátu,
  • vinaigrette,
  • lžička hořčice,
  • sekaná pažitka nebo cibulka,
  • možno i natvrdo uvařená vejce

Listy salátu dobře propláchneme a vložíme do speciálního koše nebo do čisté utěrky a potřásáním zbavíme vody. Těsně před podáváním promícháme s vinaigrette, hořčicí, pažitkou nebo cibulkou. Salát se může zdobit čtvrtkami natvrdo uvařených vajec.
Možno jíst tento salát jako samotný chod ke konci jídla nebo jako příloha k něčemu lehčímu, například ke slaní vaječné omeletě nebo jen se sýrem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.