reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Houbová polévka

  • velká hrst směsi čerstvých lesních hub
  • 6 brambor typu C
  • 1 malá cibule
  • 3 lžíce másla
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 50 -100 ml smetany ke šlehání
  • 4 snítky kerblíku nebo petrželky

Očistěte houby a nakrájejte je na větší kousky. Oloupejte brambory a cibuli a obojí nakrájejte. Brambory na asi 2cm kostičky, cibuli najemno.

Máslo si rozpusťte v kastrolu se silným dnem. Opečte na něm cibuli dosklovita, pak přidejte brambory, kmín a houby a obojí několik minut opékejte za občasného promíchávání. Brambory i houby se pěkně rozvoní. Když okraje brambor začínají mírně zlátnout a houby zmenší objem (pustily vodu), zalijte polévku 800 ml horké vody z konvice, osolte a opepřete a vařte dále cca 10 minut, doměkka.

Nakonec vmíchejte smetanu, nechte ji přejít varem a polévku stáhněte z ohně. Podávejte posypanou lístky kerblíku nebo petrželky.

Zdroj: Karolína, domácí kuchařka: Tradičně i po mém; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina-domaci-kucharka-tradicne-i-po-mem [On-line 1.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.