Suroviny:
- 5 starších rohlíků
- 200 g tyrolské šunky
- 2 velké cibule
- 3 vejce
- hrnek mléka
- sůl a pepř
- špetka kajenského pepře
- svazek petržele
- 1 lžíce hladké mouky
- strouhanka
- 500 g hub
- pažitka
- 1 cibule
- 1 citron
- máslo, olej
- sůl
- smetana
- česnek
- vývar z hub
- 4 lžíce kysané smetany
Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme vlažným mlékem, přidáme část nakrájené orestované tyrolské šunky na cibulce, vejce, sůl, pepř, kajenský pepř, strouhanku a petrželku Promícháme, rukama děláme knedlíky, vaříme ve slané vodě 10min. Na oleji a másle orestujeme cibulku a česnek. Přidáme žampiony a hlívu, osolíme a opepříme. Zahustíme máslem a moukou. Zalijeme vývarem, promícháme, pokapeme citronovou šťávou, přidáme pažitku, sladkou a zakysanou smetanu. Podáváme ozdobené zbytkem orestované šunky s jarní cibulkou.
Zdroj: HOUBOVÉ RAGÚ SE ŠPEKOVÝMI KNEDLÍKY; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 20.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář