Suroviny:
- focaccia
- houby shitake
- žampiony
- baby římský salát
- polníček
- šalotka
- palička jarního česneku a citronová šťáva
- kmín
- bazalka
- petrželka
- tymián
- máslo
- olivový olej
- sůl
- pepř
Ve woku necháme rozehřát olivový olej a orestujeme na něm stroužky jarního česneku, houby shitake zbavené nožiček, nakrájené žampiony, šalotku a kmín. Směs pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Směs necháme chvíli povařit a pak přidáme ještě kousek másla, nakrájenou bazalku, petrželku a tymián. Promícháme a wok sundáme z grilu.
Do mísy natrháme listy římského salátu, přidáme polníček, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou, opepříme, osolíme a promícháme.
Focacciu rozkrojíme, pokapeme olivovým olejem a necháme opéct na grilu. Pak na ni poklademe salát a směs z hub a nandáme na talíř spolu se zbytkem salátu.
Zdroj: HOUBOVÝ BURGER; Rozpal to šéfe II! – TV Prima http://www.iprima.cz/recepty-tyto-skvosty-ugriloval-sef-pro-motorkare [On-line 19.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář