reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Houbový šoulet

4 porce:

  • 140g krup
  • 80g sušených hub
  • 100g zeleného hrášku
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • 4 telecí plátky
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • strouhanka na vysypání

Kroupy propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme dostatečným množstvím vody, osolíme je a uvaříme doměkka. Houby namočíme na hodinu do studené vody, potom slijeme, vymačkáme a pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpustíme sádlo, osmažíme na něm cibuli, přidáme houby a podusíme. Přimícháme kroupy a zelený hrášek a ochutíme nastrouhaným česnekem a pepřem. Do vymazané a vysypané zapékací misky nasypeme houbovou směs a na povrchu ji uhladíme. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a poklademe jimi směs hub. Pečeme při 190 °C asi 25 minut. Při pečení maso potíráme olejem. Upečený šoulet rozdělíme na talíře, ozdobíme salátem a plátky rajčete a podáváme.
Doba přípravy asi 90 minut
1 porce asi 1602 k)/382 kcal

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.