reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hruškový koláč

Pro 8 kousků potřebujeme:

  • 120 g hladké mouky
  • 15 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 60 g másla nebo margarínu
  • 2 hrušky
  • 375 g  tvarohu
  • 1 lžíci vanilkového pudinku v prášku
  • 20 g másla do krému
  • 2 vejce
  • 60 g moučkového cukru
  • mouku na posypání valu

Mouku, sladidlo, žloutek, tuk a lžíci studené vody vypracujeme na hladké těsto, které necháme asi hodinu v chladu. Kulatou formu o průměru 20 cm vymažeme tukem. Těsto rozválíme na trošce másla na kolo o průměru 26 cm. Poté ho přeneseme do formy, okraj vytáhneme asi 3 cm nahoru a dno vidličkou několikrát propícháme.
Jednu hrušku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vajíčka oddělíme, z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s máslem a sladidlem, přidáme tvaroh a vanilkový pudink, poté sníh a nakonec hruškové kostičky.
Tvarohovou hmotou naplníme formu a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 25 minut. Poté teplotu zvýšíme na 175 °C a pečeme dalších 15 minut.
Druhou hrušku nakrájíme na plátky, které naskládáme vějířovitě na koláč a 10 minut dopékáme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.