4 porce
- 1 husí stehno
- ½ kg husích drůbků
- 1 středně veliká cibule
- 2 stroužky česneku
- 15 dkg mrkve
- 10 dkg kořenu petržele
- 1 svazeček petrželové natě
- 5 dkg celeru
- 10 dkg hub
- 15 dkg rýže
- sůl
- pepř
- majoránka podle chuti
Husí stehno zbavíme kůžičky, vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Také z drůbků odstraníme všechno, co je přebytečné. Ze stáhnuté kůžičky vyškvaříme tuk. Na polovině množství tuku zesklovatíme na jemno nasekanou cibuli a česnek. Vložíme nakrájené kousky masa. Dál smažíme a ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Potom dusíme na malém množství vody. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky, přidáme k masu a dál dusíme. Mezitím rozpálíme na zbylém tuku propranou a okapanou rýži a nalijeme ji na směs zeleniny a masa. Dolijeme takovým množstvím vody (nebo vývarem z kostí), které je potřeba k uvaření rýže, a vše dohromady podusíme do měkka.
Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3655
Poslední tip, trik či komentář