reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Husí kaše

4 porce

  • 1 husí stehno
  • ½ kg husích drůbků
  • 1 středně veliká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 15 dkg mrkve
  • 10 dkg kořenu petržele
  • 1 svazeček petrželové natě
  • 5 dkg celeru
  • 10 dkg hub
  • 15 dkg rýže
  • sůl
  • pepř
  • majoránka podle chuti

Husí stehno zbavíme kůžičky, vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Také z drůbků odstraníme všechno, co je přebytečné. Ze stáhnuté kůžičky vyškvaříme tuk. Na polovině množství tuku zesklovatíme na jemno nasekanou cibuli a česnek. Vložíme nakrájené kousky masa. Dál smažíme a ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Potom dusíme na malém množství vody. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky, přidáme k masu a dál dusíme. Mezitím rozpálíme na zbylém tuku propranou a okapanou rýži a nalijeme ji na směs zeleniny a masa. Dolijeme takovým množstvím vody (nebo vývarem z kostí), které je potřeba k uvaření rýže, a vše dohromady podusíme do měkka.

Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3655

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.