reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Italský květákový salát

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 1 květák
  • Sůl, pepř
  • špetku kurkumy
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce octa
  • 1 krabičku sardelových řezů
  • 750 g černých vypeckovaných oliv
  • 2 lžíce kaparů

Z květáku odstraníme zdužnatělý košťál a zelené listy a důkladně jej opereme pod tekoucí vodou. Do většího hrnce dáme dostatečné množství vody, osolíme a přidáme špetku kurkumy (pro barvu). Do vroucí vody vložíme celý květák a uvaříme jej do poloměkka.
Uvařený květák vložíme do studené vody, aby vychladl, necháme okapat a pak rozebereme na růžičky. Připravíme si marinádu z oleje, octa, soli a pepře.
Ze sardelek slijeme olej a opereme je ve vlažné vodě. Potom je nakrájíme na proužky a přidáme ke květáku, stejně jako vypeckované olivy a kapary. Směs přelijeme marinádou a vše dobře promícháme
Doba přípravy asi 30 minut.
1 porce asi 2765 kJ/660 kcal.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.