Pro 4 osoby si připravíme:
- 1 květák
- Sůl, pepř
- špetku kurkumy
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce octa
- 1 krabičku sardelových řezů
- 750 g černých vypeckovaných oliv
- 2 lžíce kaparů
Z květáku odstraníme zdužnatělý košťál a zelené listy a důkladně jej opereme pod tekoucí vodou. Do většího hrnce dáme dostatečné množství vody, osolíme a přidáme špetku kurkumy (pro barvu). Do vroucí vody vložíme celý květák a uvaříme jej do poloměkka.
Uvařený květák vložíme do studené vody, aby vychladl, necháme okapat a pak rozebereme na růžičky. Připravíme si marinádu z oleje, octa, soli a pepře.
Ze sardelek slijeme olej a opereme je ve vlažné vodě. Potom je nakrájíme na proužky a přidáme ke květáku, stejně jako vypeckované olivy a kapary. Směs přelijeme marinádou a vše dobře promícháme
Doba přípravy asi 30 minut.
1 porce asi 2765 kJ/660 kcal.
Poslední tip, trik či komentář