reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jahodové pyré s mátou

4 porce

  • 3 plátky bílé želatiny
  • 250 ml Ramy Cremefine na šlehání
  • 500 g jahod
  • 3 vrchovaté lžíce vanilkového cukru
  • 2 snílky máty na ozdobení

Želatinu namočíme do studené vody. Ramu Cremefine ušleháme na tuhou šlehačku a necháme ji stát na chladném místě, nejlépe však v lednici.
Jahody omyjeme a očistíme. Polovinu jich nakrájíme na malé kousky, přidáme cukr a rozmačkáme je. Zbylé jahody nakrájíme na tenké plátky.
Mátu omyjeme, necháme okapat, otrháme lístky a pak je najemno nasekáme. Několik jich
dáme stranou na ozdobení. Jahodové pyré lehce ohřejeme, želatinu vymačkáme, přidáme ji
k jahodám a necháme ji rozpustit. Vmícháme nasekanou mátu. Vzniklou hmotu dáme vychladit a poté do ní přimícháme ušlehanou Ramu Cremefme.
Polovinu pěny dáme do širokých sklenic či mističek. Na pyré položíme nakrájené jahody, ale 4 kousky odložíme stranou. Na ovoce navršíme zbylou pěnu. Odloženými kousky jahod a mátovými lístečky nakonec krém ozdobíme. Podáváme jej výhradně dobře vychlazený.
Čerstvé bylinky mu dodají osobité aroma.

Příprava asi 20 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.