reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jahodový dort

  • 750 g očištěných jahod
  • 600 ml vody
  • 200 g třtinového cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • 1 limetka (kůra i šťáva)
  • 220 g dětských piškotů
  • 3 jahodové pudinky

na ozdobu

  • 150 g mascarpone a 150 g měkkého tvarohu
  • 150 g jahod
  • pár lístků máty

dortová forma o průměru 22–26 cm

Dno dortové formy vyložíme piškoty. Jahody nakrájíme na čtvrtky, malé na půlky a ty malinké necháme celé a povaříme je cca 10 minut se 400 ml vody, cukrem, limetovou kůrou i šťávou.

Po deseti minutách zmírníme příkon tepla, k jahodám vlijeme ve 200 ml studené vody rozmíchané jahodové pudinky a za stálého míchání dvě minuty povaříme. Hmota nám rychle zhoustne, ihned jí pokryjme piškoty, uhladíme, rozložíme další část piškotů a přelijeme jahodovým těstem a vše ještě jednou zopakujeme. Dort sklepneme, necháme alespoň 8 hodin ztuhnout a proležet v lednici.

Podle velikosti dortové formy máme buď dvě, nebo tři patra piškotů.

Mascarpone smícháme s tvarohem a cukrářským sáčkem ozdobíme dort, poklademe jahodami a lístky máty.

Namísto pečeného dortu nabízíme dort vařený, který skvěle chutná, je lehký a svěží. V jahodové sezóně tak vykouzlíte naprosto fantastický dezert, před kterým každý smekne. V zimě použijte jahody mražené. Skvěle chutná i z jablek se zakysanou smetanou.

Zdroj: klucivakci.cz http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idec=209%20562%2022190/0021&premiera=1&deid=1137&recept=646 kluci v akci

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.