reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jelení guláš se švestkami a ořechy

  • 800 g jelení kýty bez kosti
  • 10 zrnek černého pepře
  • 2 hřebíčky
  • 3 bobule jalovce
  • 1 malý bobkový list
  • 375 ml červeného vína
  • 125 ml portského vína
  • 12 vypeckovaných sušených švestek
  • 200 g cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • cayenský pepř
  • 50 g vlašských ořechů
  • 250 ml kysané smetany

Maso nakrájíme na 4 cm velké kostky a smícháme s roztlučeným kořením a červeným vínem. Nádobu přikryjeme, umístíme do chladna a jednou až dvakrát za den maso promícháme a necháme uležet. Švestky naložíme do portského vína. Uleželé maso necháme okapat a poprášené moukou opečeme na silně rozpáleném pleji. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a společně opékáme dozlatova. Přidáme marinádu, osolíme a okořeníme cayenským pepřem. Dusíme pod pokličkou při nízké teplotě a asi po 30 minutách vmícháme švestky. Necháme krátce podusit a nakonec přidáme nahrubo nasekané ořechy a kysanou smetanu. Před podáváním dochutíme. Vhodnou přílohou je kompot z jablek nebo brusinek, červené zelí s rybízovým želé, houskové knedlíky a silné červené víno.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.