- 250 g hladké mouky
- 125 g cukru
- 4 žloutky
- 4 lžíce kyselé smetany
- 1 lžíce citrónové kůry
- špetka soli
- 125 g mletých mandlí
- 125 g másla
- 2 bílky
- 2 lžíce smetany
- 50 g sekaných mandlí
Mouku nasypeme na vál, přidáme cukr, žloutky, smetanu, citrónovou kůru a sůl. Mandle a lupínky másla poklademe po okraji. Pomocí nože a rukou přísady rychle zpracujeme, z těsta utvoříme bochánek a pod utěrkou necháme v chladu odpočinout. Těsto znovu prohněteme, zformujeme do válečku o průměru 1 cm a pokrájíme na 8 cm dlouhé kousky. Stočíme je do věnečků, spojíme a dobře stiskneme. Bílky rozkvedláme ve smetaně, věnečky potřeme, posypeme sekanými mandlemi a upečeme na vymaštěném plechu. Ještě teplé je z plechu sejmeme, aby se nepřichytily, a necháme vychladnout.
Poslední tip, trik či komentář