reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jemné věnečky s mandlemi

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g cukru
  • 4 žloutky
  • 4 lžíce kyselé smetany
  • 1 lžíce citrónové kůry
  • špetka soli
  • 125 g mletých mandlí
  • 125 g másla
  • 2 bílky
  • 2 lžíce smetany
  • 50 g sekaných mandlí

Mouku nasypeme na vál, přidáme cukr, žloutky, smetanu, citrónovou kůru a sůl. Mandle a lupínky másla poklademe po okraji. Pomocí nože a rukou přísady rychle zpracujeme, z těsta utvoříme bochánek a pod utěrkou necháme v chladu odpočinout. Těsto znovu prohněteme, zformujeme do válečku o průměru 1 cm a pokrájíme na 8 cm dlouhé kousky. Stočíme je do věnečků, spojíme a dobře stiskneme. Bílky rozkvedláme ve smetaně, věnečky potřeme, posypeme sekanými mandlemi a upečeme na vymaštěném plechu. Ještě teplé je z plechu sejmeme, aby se nepřichytily, a necháme vychladnout.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.