reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jemný lázeňský knedlík

Pro 4 osoby:

  • 400 g tvrdší veky nebo housek
  • 250-300 ml mléka
  • 3 vejce – zvlášť žloutky a bílky
  • 50 g hrubé mouky
  • hrst čerstvých bylinek (petrželka, libeček, pažitka atp.)
  • sůl

Pečivo nakrájíme na kostičky,vložíme do mísy, pokropíme polovinou mléka a necháme vsáknout. Bylinky nasekáme najemno.Žloutky rozšleháme ve zbylém mléce, osolíme a přilijeme k žemli. Směs posypeme moukou, přidáme bylinky a promícháme. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh a zapracujeme jej do směsi.
Na obdélníkový kus fólie vhodné na vaření naneseme po delší straně asi l0 cm od kraje těsto a vy tvaru je mé šišku knedlíku. Kratší okraje necháme volné na zatočení a uvázání.
Knedlík zabalíme do fólie a zatočením okrajů proti sobě knedlík utáhneme, vytvarujeme váleček a na konci uděláme uzlíky.
Knedlík vaříme v páře nebo zvolna ve vroucí vodě 20 minut při průměru knedlíku asi 5 cm.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.