reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jižanské smažené kuře

4–6 porcí

  • 1 kuře
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • kajenský pepř podle chuti
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • hrst sušené cibule
  • mletý bílý a černý pepř
  • sůl
  • ¼ l kefíru

Na obalení:

  • hladká mouka
  • mletá sladká paprika
  • kajenský pepř
  • slunečnicový olej na smažení

Kuře vykostíme a nakrájíme na jednotlivé porce. Každá porce na talíři má obsahovat kus prsa, stehna a křídla.

V míse promícháme mletou papriku, kajenský pepř, sušený česnek, tymián, sušenou cibuli, mletý bílý a černý pepř a sůl. V této směsi obalíme maso, necháme proležet, zalijeme jogurtem a opět necháme chvíli proležet.

Do kefírového dresinku vložíme kuře, dobře promícháme a necháme proležet.

Hladkou mouku smícháme s meltou paprikou a kajenským pepřem. V této směsi obalíme kusy kuřete, smažíme zprudka dozlatova a poté vložíme na 15–20 minut do trouby na 160 °C.

Podáváme se zeleninovým salátem, např. Coleslaw.

Zdroj: Jižanské smažené kuře; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1191 [On-line 20.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.