4–6 porcí
- 1 kuře
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- kajenský pepř podle chuti
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- hrst sušené cibule
- mletý bílý a černý pepř
- sůl
- ¼ l kefíru
Na obalení:
- hladká mouka
- mletá sladká paprika
- kajenský pepř
- slunečnicový olej na smažení
Kuře vykostíme a nakrájíme na jednotlivé porce. Každá porce na talíři má obsahovat kus prsa, stehna a křídla.
V míse promícháme mletou papriku, kajenský pepř, sušený česnek, tymián, sušenou cibuli, mletý bílý a černý pepř a sůl. V této směsi obalíme maso, necháme proležet, zalijeme jogurtem a opět necháme chvíli proležet.
Do kefírového dresinku vložíme kuře, dobře promícháme a necháme proležet.
Hladkou mouku smícháme s meltou paprikou a kajenským pepřem. V této směsi obalíme kusy kuřete, smažíme zprudka dozlatova a poté vložíme na 15–20 minut do trouby na 160 °C.
Podáváme se zeleninovým salátem, např. Coleslaw.
Zdroj: Jižanské smažené kuře; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1191 [On-line 20.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář