reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jižní zelenina z pánve

  • 3 červené papriky, na větší kousky
  • 1 lilek, na čtvrtkolečka
  • 1 žlutá cuketa (může být i zelená), na čtvrtkolečka
  • 6 žampionů, na plátky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 šalotky, na silnější kolečka
  • 4 stroužky česneku, na plátky
  • 15 tmavých oliv bez pecek
  • 10 třešňových rajčátek
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • velká hrst baby špenátu
  • čerstvý tymián
  • čerstvá bazalka

Očistěte a nakrájejte postupně všechnu zeleninu. Na olivovém oleji na hlubší pánvi zpěňte šalotku a česnek. Když je obojí do sklovita, přidejte papriky a lilek a opékejte 5 minut. Po pěti minutách přidejte cuketu, žampiony a pak olivy a rajčátka naříznutá do křížku. Osolte a opepřete.

Opékejte za občasného promíchání cca dalších pět minut. Cílem je, aby byla zelenina krásně opečená, zlatavá a měkká, ale stále si zachovala svou konzistenci. Až tohoto stavu dosáhnete, přidejte lístky baby špenátu a bylinky a nechte je už jen zavadnout.

TIP: Pokud zeleninu podáváte jako samostatný chod, třeba jako lehkou večeři, posypejte před koncem zeleninu oblíbeným tučnějším sýrem, zakryjte pokličkou a na mírném plameni nechte sýr rozpustit, bude to už velmi rychlé. Jako další přílohu pro velké jedlíky doporučuji bramborovou kaši.

Zdroj: Karolína, domácí kuchařka: Tradičně i po mém; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina-domaci-kucharka-tradicne-i-po-mem [On-line 1.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.