reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kakaová kynutá bábovka

 

  • 500 g hladké mouky,
  • 42 g droždí (kostka),
  • 100 g pískového cukru,
  • asi 2 dl mléka,
  • 2 žloutky,
  • sůl,
  • 100 g másla (Hery),
  • 100 g kakaa,
  • cukr,
  • máslo,
  • tuk na formu

Mouku prosijeme do mísy, doprostřed rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a s trochou vlažného mléka a mouky rozmícháme na těstíčko, mísu přikryjeme. Když droždí vykyne, doplníme hmotu zbylým cukrem, žloutky, špetkou soli, postupně přidáváme zbylé vlažné mléko a rozehřátý, prochladlý tuk a zpracujeme tužší těsto, poprášíme je moukou, přikryjeme a necháme kynout. Vykynuté těsto přendáme na vál posypaný moukou a vyválíme plát dlouhý jako obvod formy na bábovku. Těsto posypeme kakaem a poté cukrem tak, aby zakryl kakao. Nakonec polijeme prochladlým máslem. Opatrně smotáme a vložíme do tukem vytřené formy. Pečeme zvolna asi 45 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.