- 500 g hladké mouky,
- 42 g droždí (kostka),
- 100 g pískového cukru,
- asi 2 dl mléka,
- 2 žloutky,
- sůl,
- 100 g másla (Hery),
- 100 g kakaa,
- cukr,
- máslo,
- tuk na formu
Mouku prosijeme do mísy, doprostřed rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a s trochou vlažného mléka a mouky rozmícháme na těstíčko, mísu přikryjeme. Když droždí vykyne, doplníme hmotu zbylým cukrem, žloutky, špetkou soli, postupně přidáváme zbylé vlažné mléko a rozehřátý, prochladlý tuk a zpracujeme tužší těsto, poprášíme je moukou, přikryjeme a necháme kynout. Vykynuté těsto přendáme na vál posypaný moukou a vyválíme plát dlouhý jako obvod formy na bábovku. Těsto posypeme kakaem a poté cukrem tak, aby zakryl kakao. Nakonec polijeme prochladlým máslem. Opatrně smotáme a vložíme do tukem vytřené formy. Pečeme zvolna asi 45 minut.
Poslední tip, trik či komentář