- 2 plechovky tresčích jater
- 1 menší cibule
- šťáva z citronu
- sůl
- mletý pepř
- toustový chléb tmavý
octové želé
- 1 plátek želatiny
- 3 lžíce balsamikového octa
- 80 ml vody
- sůl
- mletý pepř
Sardinky rozmačkáme nebo rozmixujeme (slijeme olej; pokud ho ponecháme, je většinou třeba zahustit strouhankou) a do směsi vmícháme najemno nakrájenou cibuli, ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem. Pomazánku mažeme na kousky toustového chleba. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Ocet smícháme s vodou, osolíme, opepříme a přidáme nabobtnat želatinu. Ohřejeme (nevaříme!) a nalijeme do ploché misky vyložené fólií, necháme ztuhnout. Poté nakrájíme na kostičky a poklademe na hotové kanapky.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=849
Poslední tip, trik či komentář