reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kanapka s pomazánkou z tresčích jater a octovým želé

  • 2 plechovky tresčích jater
  • 1 menší cibule
  • šťáva z citronu
  • sůl
  • mletý pepř
  • toustový chléb tmavý

octové želé

  • 1 plátek želatiny
  • 3 lžíce balsamikového octa
  • 80 ml vody
  • sůl
  • mletý pepř

Sardinky rozmačkáme nebo rozmixujeme (slijeme olej; pokud ho ponecháme, je většinou třeba zahustit strouhankou) a do směsi vmícháme najemno nakrájenou cibuli, ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem. Pomazánku mažeme na kousky toustového chleba. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Ocet smícháme s vodou, osolíme, opepříme a přidáme nabobtnat želatinu. Ohřejeme (nevaříme!) a nalijeme do ploché misky vyložené fólií, necháme ztuhnout. Poté nakrájíme na kostičky a poklademe na hotové kanapky.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=849

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.