Na 30 kusů
- 5 celozrnných nebo chlebových rohlíků
- 250 g fety
- velká hrst černých oliv bez pecek
- 6 lžic olivového oleje
- 2-3 stroužky česneku, prolisovaného
- čerstvě mletý pepř
- 100 g rukoly, asi 2 velké hrsti
Rukolu omyjeme, osušíme a natrháme na menší kousky, olivy necháme okapat v sítku. Pečivo nakrájíme na vyšší kulaté řezy a rozložíme na tác. Fetu nadrobíme do mísy, přidáme jemně pokrájené olivy, olivový olej, prolisovaný česnek, čerstvě mletý pepř a vše pomačkáme a spojíme vidličkou.
Je-li sýr málo slaný, dochutíme solí, ale většinou to není potřeba. Sýr i olivy bývají dost slané. Do směsi vmícháme polovinu natrhaných lístků rukoly a směs naneseme vidličkou na každý kousek pečiva. Dozdobíme zbylými lístky rukoly.
Zdroj: Zpravojský portál Idneshttp://ona.idnes.cz/silvestrovske-chutovky-a-kanapky-idealni-na-zobani-fhc-/recepty.aspx?c=A091228_133102_recepty_ves [on-line 31.10.2011]
Poslední tip, trik či komentář