reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kanapky s krůtími játry

Na 40 ks

  • 6 rohlíků
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 500 g krůtích jater
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • špetka kayenského pepře
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 3 šalotky nebo menší cibulky
  • 4-5 vajec uvařených natvrdo
  • petrželová nať

Rohlíky nakrájíme na šikmé asi 1 cm vysoké plátky. Rozložíme je na plech a v předehřáté troubě krátce rozpečeme. Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na malé řezy. V pánvi rozpálíme olej a zprudka opečeme játra po obou stranách.

Vyjmeme z pánve, rozdělíme na rozpečené pečivo, osolíme, opepříme včetně kayenského pepře. Na každé sousto mázneme nepatrně hořčice. Ozdobíme tenkými plátky cibule a posypeme na drobno pokrájeným vejcem a nasekanými lístky petržele.

Zdroj:  Zpravojský portál Idneshttp://ona.idnes.cz/silvestrovske-chutovky-a-kanapky-idealni-na-zobani-fhc-/recepty.aspx?c=A091228_133102_recepty_ves [on-line 31.10.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.