Na 40 ks
- 6 rohlíků
- 3 lžíce olivového oleje
- 500 g krůtích jater
- sůl a čerstvě mletý pepř
- špetka kayenského pepře
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 3 šalotky nebo menší cibulky
- 4-5 vajec uvařených natvrdo
- petrželová nať
Rohlíky nakrájíme na šikmé asi 1 cm vysoké plátky. Rozložíme je na plech a v předehřáté troubě krátce rozpečeme. Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na malé řezy. V pánvi rozpálíme olej a zprudka opečeme játra po obou stranách.
Vyjmeme z pánve, rozdělíme na rozpečené pečivo, osolíme, opepříme včetně kayenského pepře. Na každé sousto mázneme nepatrně hořčice. Ozdobíme tenkými plátky cibule a posypeme na drobno pokrájeným vejcem a nasekanými lístky petržele.
Zdroj: Zpravojský portál Idneshttp://ona.idnes.cz/silvestrovske-chutovky-a-kanapky-idealni-na-zobani-fhc-/recepty.aspx?c=A091228_133102_recepty_ves [on-line 31.10.2011]
Poslední tip, trik či komentář