Na 30 ks
- 3 lžíce másla
- 1 stroužek česneku
- 450 g mletého masa na tatarský biftek (hotový výrobek)
- 2 šalotky nebo cibulky
- 2 žloutky
- 2 lžičky jemné francouzské hořčice
- 2 lžičky worcesterové omáčky
- 1 lžíce suchého bílého vína
- 1 lžička citronové kůry, bio
- sůl a mletý bílý pepř
- svazek čerstvé bazalky
- menší svazek pažitky
- 30 v octě nakládaných lišek
Rohlíky nakrájíme na kolečka a rozložíme na pečicí plech. Máslo utřeme s prolisovaným česnekem, osolíme a uchováme v chladu. Jemně mleté maso promícháme s jemně usekanou šalotkou, žloutky, hořčicí, worcestrem, vínem, citronovou kůrou a dochutíme solí a pepřem.
Z masové směsi vytvoříme 30 kuliček. Nakrájené pečivo opečeme v předehřáté troubě a každý kousek potřeme z vrchní strany trochou ochuceného másla. Na pečivo rozdělíme masové kuličky, palcem uděláme v každém kousku důlek, posypeme pažitkou, ozdobíme lístky bazalky, nakládanou houbičkou a podáváme.
Zdroj: Zpravojský portál Idneshttp://ona.idnes.cz/silvestrovske-chutovky-a-kanapky-idealni-na-zobani-fhc-/recepty.aspx?c=A091228_133102_recepty_ves [on-line 31.10.2011]
Poslední tip, trik či komentář