reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kanapky s tatarákem a nakládanými liškami

Na 30 ks

  • 3 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • 450 g mletého masa na tatarský biftek (hotový výrobek)
  • 2 šalotky nebo cibulky
  • 2 žloutky
  • 2 lžičky jemné francouzské hořčice
  • 2 lžičky worcesterové omáčky
  • 1 lžíce suchého bílého vína
  • 1 lžička citronové kůry, bio
  • sůl a mletý bílý pepř
  • svazek čerstvé bazalky
  • menší svazek pažitky
  • 30 v octě nakládaných lišek

Rohlíky nakrájíme na kolečka a rozložíme na pečicí plech. Máslo utřeme s prolisovaným česnekem, osolíme a uchováme v chladu. Jemně mleté maso promícháme s jemně usekanou šalotkou, žloutky, hořčicí, worcestrem, vínem, citronovou kůrou a dochutíme solí a pepřem.

Z masové směsi vytvoříme 30 kuliček. Nakrájené pečivo opečeme v předehřáté troubě a každý kousek potřeme z vrchní strany trochou ochuceného másla. Na pečivo rozdělíme masové kuličky, palcem uděláme v každém kousku důlek, posypeme pažitkou, ozdobíme lístky bazalky, nakládanou houbičkou a podáváme.

Zdroj:  Zpravojský portál Idneshttp://ona.idnes.cz/silvestrovske-chutovky-a-kanapky-idealni-na-zobani-fhc-/recepty.aspx?c=A091228_133102_recepty_ves [on-line 31.10.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.