reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapr dušený v kořeněné várce s omáčkou z olomouckých tvarůžků

6 porcí

Kapr se zeleninou

  • 6 podkov z kapra
  • olivový olej
  • 1 mrkev
  • 1 kořenová petržel
  • 1/4 celeru
  • 200 ml rybího vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • divoké koření
  • sůl

Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kusy, osmahneme na olivovém oleji, zalijeme rybím vývarem a vínem, přidáme koření a vaříme asi 10 minut. Poté do várky vložíme osolené porce kapra, zakryjeme pokličkou a dusíme, až je kapr hotový.

Rybu podáváme se zeleninou z rybí várky – z kastrolu ji vyjmeme děrovanou naběračkou, na talíři rybu přeléváme omáčkou z olomouckých tvarůžků.

Omáčka

  • 80 g másla
  • 1 šalotka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • asi 200 ml vývaru rybího nebo zeleninového
  • 250 g olomouckých tvarůžků
  • 200 ml smetany
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Na másle osmahneme na jemné kostičky nakrájenou šalotku dosklovata, zasmahneme mouku a za stálého míchání zalijeme studeným rybím vývarem, přidáme nakrájené nebo nastrouhané olomoucké tvarůžky, provaříme 20 minut, zjemníme smetanou, ochutíme pepřem a solí.

Jako přílohu můžeme použít opečené brambory nebo bílý chléb

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1001

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.